schuifgordijn

Een schuifgordijn is een uitstekende optie voor het snel openen en sluiten van een laad- en losplaats, een opslagloods of hangaar. Op de foto ziet u een laad- en losplaats die is afgesloten met een schuifgordijn.

Schuifgordijnen zijn verkrijgbaar met windbreekgaas of dicht doek. U kunt in principe kiezen uit een schuifgordijn dat horizontaal of verticaal is afgespannen. Belangrijk om te vermelden; een schuifgordijn met dicht doek kan alleen verticaal afgespannen worden.

Alle schuifgordijnen worden op maat gemaakt in onze eigen zeilmakerij.

Voor openingen die u snel wilt openen of sluiten is een schuifgordijn een goede keuze. Wij leveren ze met windbreekgaas of dicht doek. Een schuifgordijn van dicht doek is alleen mogelijk als dat verticaal wordt afgespannen. Alle schuifgordijnen maken wij op maat in onze eigen zeilmakerij. U kunt kiezen uit twee types;  horizontaal of verticaal afgespannen.

Schuifgordijn horizontaal afgespannen

Een horizontaal afgespannen schuifgordijn kunnen wij leveren tot een lengte van maximaal 18 meter en een lengte van maximaal 5 meter hoog. Deze schuifgordijnconstructie wordt uitgevoerd met een zware rail waardoor ijzeren gelagerde loopwieltjes lopen. Een horizontaal afgespannen schuifgordijn kunnen wij allen uitvoeren met windbreekgaas tot 94% dichtheid. Deze schuifgordijnconstructie is een goedkope oplossing voor iedere kleinere opening zoals die bijvoorbeeld kan voorkomen bij opslagloodsen.

Het horizontaal afspannen van een schuifgordijn gebeurt met inzet van aluminium profielen zodat het windbreekgaas gelijkmatig en strak verdeeld is. De exacte maatvoering en het strak inspannen zijn essentieel voor het waarborgen van een lange levensduur.

Onze horizontaal afgespannen schuifgordijnen zijn verkrijgbaar tot een maximale lengte van 18 meter en een hoogte van maximaal 5 meter. Deze constructie maakt gebruik van een zware rail waar ijzeren gelagerde loopwieltjes overheen lopen. Deze horizontaal afgespannen schuifgordijnen zijn alleen leverbaar met  windbreekgaas tot 94% dichtheid.

Dit type schuifgordijn is een betaalbare oplossing voor kleinere openingen, zoals die bijvoorbeeld voorkomen bij opslagloodsen.

Bij het horizontaal afspannen van een schuifgordijn maken we gebruik van aluminium profielen om het windbreekgaas gelijkmatig en strak te verdelen. De exacte afmetingen en strakke bevestiging zijn essentieel om de duurzaamheid van het schuifgordijn te waarborgen.

Schuifgordijn verticaal afgespannen

Een verticaal afgespannen schuifgordijn is een perfecte oplossing om grote openingen af te sluiten en is ook zeer geschikt wanneer er geen spanten of staanders aanwezig zijn. Het schuifgordijn wordt verticaal afgespannen met behulp van banden die verticaal zijn opgestikt en met rvs ratels die om de 180 centimeter aan de vloer worden bevestigd.

Net zoal bij het horizontaal afgespannen schuifgordijn is het verticaal afgespannen schuifgordijn voorzien van een zware rail, waardoor de ijzeren gelagerde loopwieltjes soepel kunnen bewegen bij het openen en sluiten.

Het verticaal afgespannen schuifgordijn kan ook worden uitgevoerd met een 90 graden bocht. In tegenstelling tot een horizontaal afgespannen schuifgordijn kan het verticaal afgespannen schuifgordijn worden voorzien van een 100% dicht doek.

Voorbeelden van afsluiten buitenloods met schuifgordijn

Geen schuifgordijn maar een strokengordijn?

Als u tocht, temperatuurschommelingen of stof in de binnenruimte wilt verminderen, overweeg dan om een strokengordijn te monteren. Dit kan een ideale en voordelige oplossing zijn.

Lees meer over strokengordijn

Een vraag? Stel die via het contactformulier: naar contactpagina